Ce se intampla cu denumirea PFA-ului cand titularul isi schimba numele? - Kia Juridic

Oficiul National al Registrului Comertului ne informeaza ca, persoanele care isi desfasoara activitatea ca persoana fizica autorizate sunt obligate sa modifice denumirea firmei (a PFA-ului), daca aleg sa-si schimbe numele, de exemplu dupa casatorie.
Conform art. 31, alin. (1) din Legea 26/1990 privind registrul comertului: Firma unui comerciant, persoana fizica, se compune din numele comerciantului scris in intregime sau din numele si initiala prenumelui acestuia.
Pentru a inregistra modificarea referitoare la nume si prenume (obligatorie conform legii 26/1990), persoana fizica autorizata trebuie sa mearga la Registrul Comertului unde s-a inregistrat ca PFA cu urmatoarele documente:
– actul doveditor al schimbarii numelui (ex: certificatul de casatorie, hotararea de divort, etc.), dupa caz;
– noul act de identitate;
Codul Unic de Inregistrare (CUI);
– certificatul constatator de autorizare.
Profesionistul are obligatia sa solicite inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor privind schimbarea numelui in termen de 15 zile lucratoare de la data modificarii acestuia.
De asemenea, persoana fizica autorizata, cetatean roman sau din alte state membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European, trebuie sa mentioneze la registrul comertului daca se inregistreaza modificari, dupa caz, referitoare la domiciliul, seria si numarul actului de identitate sau seria si numarul pasaportului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*