Credite nerambursabile de pana la 10.000 de euro pentru debutantii in afaceri, indiferent de varsta - Kia Juridic

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri prevedea ca acest pogram este accesibil doar tinerilor pana in 35 de ani, insa incepand de joi, actul normativ va fi modificat, permitand astfel accesarea unui credit nerambursabil de pana la 10.000 de euro, oricarui debutant, indiferent de varsta.
Legea nr. 97/2014 privind modificarea si completarea OUG nr. 6/2011, publicata in Monitorul Oficial din 8 iulie, modifica sintagma „intreprinzator tanar” in „intreprinzator debutant in afaceri” ce desfasoara pentru prima data activitate economica, prin intermediul unei societati cu raspundere limitata. Astfel, orice persoana cu capacitate juridica, care doreste sa deschida o afacere pentru prima data, poate aplica in cadrul programului, indiferent de varsta.
Programul ofera firmelor infiintate de debutanti o alocatie nerambursabila de maxim 50%, dar nu mai mult de 10.000 de euro, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri pentru care se face dovada surselor de cofinantare.
De asemenea, Fondul National de Garantare al Creditelor pentru IMM acorda garantii pentru creditele contractate de SRL-D in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Agentie, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei, informeaza avocatnet.ro.
O alta facilitata acordata in cadrul programului o reprezinta scutirea de la plata a contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru angajati, pe perioada nedeterminta, insa scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale, ale unui salariat, care depasesc cuantumul castigului mediu brut pe economie din anul anterior.
Pe perioada programului, debutantii in afaceri, primesc consiliere, instruire si sprijin din partea OTIMMC in a carui raza de competenta isi au sediul social si sunt scutiti de plata taxelor aferente operatiunilor de inmatriculare la Oficiile Registrului Comertului pentru inregistrarea microintreprinderilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*