Impozitul micro, obligatoriu din 2018 pentru firmele cu afaceri sub 1 milion de euro - Kia Juridic

Potrivit unui proiect de ordonanta lansat joi, 26.10.2017, in dezbatere publica, va creste plafonul pana la care o persoana juridica se va putea inscrie ca microinreprindere, de la 500.000 euro la un million de euro.

Un astfel de regim va putea fi aplicat si de societatilor care desfasoara activitati in domeniul bancar sau jocurilor de noroc, care ar urma sa achite un impozit de 1% din cifra de afaceri, in loc de impozitul pe profit de 16%.

Firmele ce inregistreaza venituri  intre 500.000 si un milion de Euro, care achita in prezent impozitul pe profit de 16%,  ar urma sa treaca de la 1 Ianuarie 2018 la cota de impozitare de 1%, daca exista cel putin un anagajat, sau la cea de 3% daca nu sunt angajati.

In cazul microintreprinderilor fara angajati, daca vor sa treaca de la cota de impozitare de 3% la 1%, acestea vor trebui sa angajeze cel putin un salariat cu contract individual de munca pe o perioada de cel putin 12 luni.

De la 1 februarie 2017, in categoria microintreprinderilor intra toate societatile comerciale cu capital privat care au realizat venituri de pana la 500.000 Euro in 2016.

Poriectul de act normtiv nu se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare, trebuie sa obtina aprobarea Guvernului si publicarea in Monitorul Oficial.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*