Executor Judecatoresc Archives - Kia Juridic

Executor Judecatoresc

26feb. 2016

Executarea silita reprezinta o procedura reglementata de lege, prin care se asigura, cu ajutorul fortei de constrangere a organelor competente, realizarea drepturilor creditorului in cazul neindeplinirii de buna voie a obligatiilor corelative in sarcina debitorului.

17dec. 2015

Senatul a adoptat luni o propunere legislativa pentru abrogarea art. 52 din Legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare, prin care ar urma sa fie eliminata prevederea potrivit careia „contractele de credit incheiate de o institutie financiara nebancara, precum si garantiile reale si personale afectate garantarii creditului constituie titluri executorii.” Astfel, aceste contracte si garantii nu vor mai fi considerate titluri executorii.

18mai 2015

Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR) au fost pusi in situatia de-a solicita instantei executarea silita a Patriarhie Romane, deoarece acesta nu si-a achitat mai multe amenzi rezultate din neplata rovinietelor. Dupa ce a castigat doua procese in instanta cu Patriarhia,  CNADNR a anuntat ca va solicita executare silita a institutiei, […]

13mart. 2015

Executarea silita reprezinta procedura prin care creditorul, detinatorul unei creante recunoscute printr-o hotarare judecatoreasca sau printr-un alt titlu executoriu, isi constrange cu ajutorul organelor competente, debitorul, care nu-si executa de buna voie obligatiile ce decurg dintr-un asemnea titlu, sa-si indeplineasca respectivele obligatii, in mod silit. Executarea silita presupune urmarirea bunurilor mobile si imobile ale debitorului […]

11mart. 2015

Executarea silita se poate efectua numai in temeilu unui titlu executoriu.
Conform Codului de Procedura Civila, constituie titluri executorii hotararile executorii, hotararile definitive, precum si orice alte inscrisuri, care, potrivit legii, pot fi puse in executare.