avocat Archives - Kia Juridic

Tag Archives: avocat

Noii avocati definitivi, ca urmare a promovarii examenului pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv in sesiunea martie 2011, isi pot ridica deciziile, personal sau prin imputernicire speciala, in perioada 26 iulie – 9 august 2011, de la Secretariatul Baroului Bucuresti.

Indeplinind anumite conditii, justitiabilii pot beneficia, in cadrul proceselor, din partea avocatilor membri ai Barourilor judetene, de asistenta juridica gratuita, din oficiu. Avocatii Baroului Bucuresti care au prestat asistenta juridica din oficiu trebuie sa incaseze pentru serviciile aferente lunii martie 2011 aproximativ 671 de mii de lei,

Impotriva oricarui proces verbal de contraventie se poate face contestatie la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita contraventia, in termen de 15 zile de cand v-a fost comunicat procesul verbal. Aceasta procedura este scutita de taxa de timbru, insa, functie de complexitatea cazului, ar trebui sa apelati la un avocat care sa va reprezinte interesele.