pfa Archives - Kia Juridic

Tag Archives: pfa

Pe 17 iulie 2015 va intra in viguare Legea nr. 120/2015 privind stimularea investitorilor individuali – business angels. Potrivit acestui act normativ, contribuabilii persoane fizice care vor investi in microintreprinderi si intreprinderi mici, vor beneficia de o serie de facilitati fiscale, ca urmare a dobandirii de parti sociale in intreprinderile mici si microintreprinderi.

Legea nr. 70/2015va limita incepand cu data de 9 Mai platile si incasarile in numerar efectuate de firme, dar si cele efectuate de catre persoane fizice autorizate si alte categorii de contribuabili precum: persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, liber profesionisti, persoane fizice care desfasoara activitati in mod independent, asocieri si alte entitati cu sau fara personalitate juridica.

Atat persoanele fizice autorizate, cat si ceilalti contribuabili care realizeaza venituri din activitati independente trebuie sa achite pana la cel tarziu 25 martie impozitul pe venit si contributiile sociale, acestea reprezentand plata anticipata aferenta primului trimestru din 2015.