Diverse Archives - Kia Juridic

Diverse

26Mai 2017

Incepand cu 1 Iunie2017, ANAF-ul pune la dispozitia contibuabililor, cu sau fara personalitate juridica, o platforma prin care faciliteaza comunicarea mai multor documente fiscale. Platforma poarta denumirea de Spatiu Privat Virtual (SPV), iar procedura de transmitere a documentelor este inclusa intr-un act normativ care a fost de curand publicat in Monitorul Oficial. Prin accesarea SPV-ului, […]

24Feb 2016

O propunere de modificare a Codului Fiscal, dezbatuta de Ministerul Finantelor, prevede ca dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor fi impozitati cu 16%, ca activitati independente, in loc de 2% sau 3% asupra pretului de vanzare. Considerentul este ca aceste persoane desfasoara activitate economica, iar prevederile de la TVA, pe care acestea o datoreaza deja, ar trebui corelate cu cele de la impozitul pe venit.

19Oct 2015

Hotararea privind tarifele pentru publicarea actelor in Monitorul Oficial al Romaniei prevede ca, actele inaintate spre publicare in Monitorul Oficial al Romaniei trebuie sa aiba un continut lizibil, tehnoredactat la un rand si jumatate, cu corp 12 Times New Roman, fara stersaturi sau adaugiri nedactilografiate, care fac de neinteles textul acestora.
Tarifele, mentionate mai jos, contin taxa pe valoare adaugata.

07Oct 2015

„Primul loc de munca” este o propunere legislativa, potrivit careia, angajatorii care incadreaza in munca tineri fara experienta profesionala cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani, vor primi de la stat, in fiecare luna, timp de 18 luni, o suma minima cu salariul minim brut si vor beneficia de scutire la plata contributiilor sociale aferente noilor angajati.

21Mai 2015

Conform art. 145 alin. 1 din Codul muncii, durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare. Aceasta prevedere este valabila si in cazul in care am incheiat un contract individual de munca cu timp partial, chiar si cu o ora sau doua ore pe zi.

18Mar 2015

Gajul

martie 18, 2015

Gajul este o garantie depusa in contul unei datorii sau al executarii unei lucrari, ce are ca obiect bunuri mobile corporale sau titluri negociabile emise in forma materializata, care se incredinteaza creditorului sau unui tert (gajul cu deposedare) sau ramane la debitor (gajul fara deposedare).