Obligatia inlocuirii caselor de marcat - Kia Juridic

1 Septembrie 2018 este termenul limita pana la care, societatile comerciale mari si mijlocii trebuie sa se confromeze regulilor protivit carora, trebuie sa-si inlocuiasca casele de marcat cu jurnal tiparit cu cele cu jurnal electronic. Pentru societatile mici, termenul limita  va fi pana la 1 Noiembrie 2018.

Obligatia revine tuturor societatilor, fiind implementata la nivel national si, potrivit Ministerului Finantelor  aceasta va reduce evaziunea fiscala si va asigura un mediu concurential pentru toti contribuabilii.

Conform noii reglementari, operatorii sunt  obligati sa se doteze cu astfel de aparate de marcat pana la 1 septembrie pentru firmele mari si mijlocii si, pana la 1 Noiembrie pentru cele mici. (Acesta sunt termenele finale, fiind deja prelungite printr-o ordonata de urgenta. Termene limita prevazute initial au fost  1 iunie 2018 pentru cele mari si mijlocii si 1 august 2018 iar pentru cele mici.)

Ministerul solicita tuturor sa intensifice actiunile de finalizare a procedurii tehnice de avizare, fiscalizare, instalare si punere in functiune a noului apparat, pana la termenele prevazute, pentru a nu risca sanctiuni.

In conditiile date, comerciatii vor putea fi sanctionati, in caz de nerespactare a acestor termene de gratie, cu amenda de pana la 9.000 lei si suspendarea activitatii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*