Societatile inactive in anul 2017 trebuie sa depuna o declaratie in locul situatiei financiare - Kia Juridic

Societatille care nu au desfasurat activitate de la momentul constituirii si pana la finalul anului 2017, au obligatia sa depuna o declaratie de inactivitate, care inlocuieste situatiile financiare anuale. Termenul pana la care trebuie depusa aceasta declaratie este 1 Martie 2018.

Aceasta obligatie este cuprinsa in Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 470/2018  care priveste principalele aspecte legate de intocmirea si depunderea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, precum si pentru modificarea si completarea unor reglementari contabile.

Depunerea declaratiei se va face in cel mult 60 de zile de la incheierea excercitiului financiar, astfel ca aceasta declaratie va trebui depusa pana la 1 martie 2018.

Documentul cuprinde: denumirea societatii, adresa si numarul de telefon, numarul de inregistrare de la Registrul Comertului, codul  unic de inregistrare si capitalul social.

Nerespectarea acestei obligatii, in termenul prevazut, atrage dupa sine sanctiunea amenzii cuprinsa intre 100 si 200 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*