Probleme in crestere pe piata asigurarilor din Romania - Kia Juridic

Dupa ce liderul pietei de asigurari, Astra Asigurari, a intrat in administrare speciala deoarece nu mai detine rezerve suficiente pentru a acoperi daunele, alte cinci companii de sigurari se confrunta cu probleme.
Peste 13.000 de plangeri au fost depuse la Autoritatea de Supraveghere Financiara, de catre clientii care au primit despagubiri cu intarziere sau chiar deloc, impotriva societatilor de asigurare. Printre cele mai reclamate numarandu-se Euroins (aproximativ 4.500), urmata de Astra Asigurari (4.000), Omniasig, Asirom, Uniqa, Carpatica si City Insurance.
Intr-un interviu acordat EVZ, un reprezentant ASF a explicat ca „situatia companiilor este instabila in special pe partea de raspundere civila auto (RCA), unde se practica preturi mici, iar asiguratorii, ca sa poata ramane stabili financiar, incearca sa fenteze asiguratii, cand vine vorba de acordat despagubiri pentru accidentele din trafic”.
Se pare ca unul dintre principalele motive care au dusa la imposibilitatea companiilor de asigurari de-asi despagubi clientii, il reprezinta tocmai numarul mare de asigurati pe care il au si tarifele mici pe care le practica pentru a-i atrage.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*