56000 mii de firme inactive fiscal - Kia Juridic

56.000 de firme au fost declarate inactive fiscal, pana la sfarsitul lunii iunie 2011, de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, dintre care, aproximativ 60%, se afla in Bucuresti.
Conform dispozitiilor legale sunt declarate inactiv fiscal firmele care nu au depus nici o declaratie pe parcursul unui semestru calendaristic si carora nu li s-a aprobat de catre organul fiscal competent, la cerere, o masura privind indeplinirea obligatiilor fiscale declarative.
O firma declarata inactiva fiscal, practic, nu mai exista pana la o eventuala reactivare, intrucat nu mai poate emite facturi si nu mai are cod vadil de TVA.
Derularea de raporturi comerciale cu o firma declarata inactiv fiscal este interzisa, mai exact eventualele tranzactii nu sunt luate in considerare de catre organul fiscal in sensul ca agentilor economici nu li se permite exercitarea dreptului de deducere a chletuielilor si TVA-ului de pe facturile emise de firmele declarate inactiv fiscal, chiar daca aceste facturi sunt achitate de catre contribuabil.
Agentii economici sunt sfatuiti ca, inainte de inregistrarea in contabilitate a unor facturi, sa verifice starea furnizorului pe site-ul ANAF.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*