Adrian Bordea este noul presedinte al CSM - Kia Juridic

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si-a ales in cursul zilei de 6 ianuarie 2014 noua conducere. Daca pentru functia de presedinte a existat o singura candidatura, cea a judecatorului Adrian Bordea, pentru cea de vicepresedinte lupta s-a dat intre procurorii Bogdan Gabor si Gheorghe Muscalu, pozitia fiind ocupata de cel din urma.
Adrian Bordea are 58 de ani si si-a inceput activitatea de judecator la Judecatoria Targoviste in urma cu 34 de ani. In 2006 si-a inceput activitatea la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar in 2010 la CSM. In cursul anului trecut a ocupat functia de vicepresedinte al CSM.
Gheorghe Muscalu, membru al CSM, are 49 de ani si si-a inceput activitatea ca procuror in urma cu 24 de ani la Parchetul de pe langa Judecatoria Prahova, iar din 2001 ca procuror sef la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Valabilitatea mandatului presedintelui CSM este de un an si nu poate fi reinnoit. Atat presedintele cat si vicepresedintele CSM nu-si pot exercita activitatea de judecator sau procuror pe durata mandatului, activitate lor fiind suspendata, iar in plus, pe durata mandatului acestia nu pot fi parlamentari, ales local, functionar public, notar, avocat, consilier juridic  sau executor judecatoresc in exercitiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*