ANAF-ul va solicita date despre persoanele care conduc contabilitatea firmelor - Kia Juridic

Pentru ca la nivelul Anaf-ului nu exista date cu privrea la existenta  contractelor de prestari servicii de contabilitate, acestia au adus modificari formularului 010, in sensul ca au adaugat o rubrica speciala in acest sens.

Aceste date sunt solicitate acum si in cazul formularului folosit de firmele care cer inregistrarea in scopuri de TVA, respectiv  formularul 098.

Porivit art. 10 din Legea Contabilitatii, contabilitatea poate fi organizata si condusa pe baza de contracte de prestari de servicii in domeniul contabilitatii, incheiate cu personae fizice ori juridice, autorizate potrivit legii si care sunt membre  ai CECCAR. Lipsa acestor date din formularul 010 duce la un blocaj al procedurii de inregistrare in scopuri de TVA.

Asadar, incepand cu data de 10 Mai, exista o alta varianta a formularului 010, fiind introdusa in cadrul sectiunii “Alte date privind contibuabilul”o rubrica care se refera la datele de identificare ale persoanelor fizice ori juridice care se ocupa de contabilitatea societatii. Mai mult, datele de identificare ale persoanelor respective vor face parte dintr-o anexa a declaratiei 010.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*