Controale din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Kia Juridic

Incepand cu luna Aprilie, ANAf-ul va derula la nivel national controale pentru a verifica corectitudinea raportarii impozitului pe profit pe anul 2016, la toate categoriile de firme, indiferent de domenul de activitate.

Controlul vizeaza, incepand cu prima zi a lunii Aprilie, toate categoriile de firme, mici, mijlocii sau mari indiferent de obiectul de activitate pe care il desfasoara, inclusiv cel financiar-bancar al carui termen de depunere a declaratiei privind impozitul pe profit pentru anul 2016 este 27 martie 2017. Actiunea prevede verificarea legalitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii bazelor de impozitare a TVA-ului si raportarii corecte a impozitului pe profit  pentru anul 2016.

In ipoteza in care, in urma analizei se vor constata neconcordante intre datele detinute de ANAF si cele raportate de contribuabili, acestia din urma, incadrati in categoria de risc fiscal mare vor face obiectul in perioada imediat urmatoare unor controale fiscale. In urma verificarilor din luna Aprilie, o firma se poate incadra la risc fiscal mic, mediu sau mare. In comunicatul pe care l-a transmis fiscul, acesta precizeaza ca sunt vizate in special firmele cu risc fiscal mare.

Informarea asupra acestor actiuni atrage atentia contribuabililor sa-si depuna la timp declaratiile fiscale si sa fie pregatiti pentru urmartoarele controale ale inspectorilor fiscali.

Actiunea in sine are ca scop  cresterea colectarii de taxe si impozite la bugetul de stat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*