In 2015 numarul societatilor intrate in insolventa a scazut considerabil - Kia Juridic

In primele doua luni din acest an, numarul firmelor care au intrat in insolventa  a scazut, cu mai mult de jumatate, comparativ cu cu aceeasi perioada a anului trecut, adica la 56,88%,  conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului, ajungand astfel la 1.895 unitati.

Primul loc in topul insolventelor il ocupa Bucurestiul cu  411 societati in insolventa, in scadere cu 47,91% fata de anul trecut. Iasiul ocupa locul secund in topul judetelor care au inregistrat cel mai mare numar de insolvente cu 104 firme in insolventa, urmat de Judetele Bihor si Constanta care au inregistrat fiecare un numar de 98 insolvente.

La inceputul acestui an, mai exact in primele doua luni ale acestuia, au fost inmatriculate 18.358 persoane fizice si juridice, in scadere cu 0,16% fata de aceeasi perioada din 2014. Cele mai multe inmatriculari au fost inregistrate in Bucuresti, respectiv 3.157,  judetul Cluj cu 966 si Ilfov cu 751.

Cele mai multe inmatriculari, din punct de vedere al clasificarii CAEN,  s-au inregistrat inregistrat in domeniul „Comertului cu ridicata si cu amanuntul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*