Indreptarea erorilor materiale la registrul comertului - Kia Juridic

Diferitele proceduri prin care trebuie sa trecem la Registrul Comertului nu sunt scutite de eroei materiale. Astfel, atunci cand apar diferente intre ceea ce a fost consemnat in documentele emise de Registrul Comertului si ceea ce am dorit sa fie mentionat, suntem pusi in postura de a indrepta sau corecta respectivele erori materiale.

Pot fi indreptate erorile materiale in urmatoarele cazuri:
– in cazul constatatii de erori materiale in cuprinsul cererilor de inregistrare ori al actelor depuse la ORCT;
– in cazul erorilor materiale constatate in cuprinsul certificatelor de inregistrare sau certificatelor constatatoare de autorizare sau certificatele de inscriere in mentiuni;
– in cazul erorilor cuprinse in rezolutiile directorului ORCT;
– in cazul erorilor din baza de date.
Inregistrarea cererii de indreptate a erorii materiale presupune depunerea unui dosar la ORCT, care sa contina urmatoarele documente:
1. Cererea de indreptare a erorii materiale pentru persoanele fizice sau pentru persoanele juridice in registrul comertului a mentiunilor prevazute mai sus va fi insotita de :
2. Documentele doveditoare ale erorii/ actul rectificator;
3. Daca este cazul:
– certificatul de inregistrare/certificatul constatator de autorizare / certificatul de inscriere de mentiuni;
– avizele prealabile prevazute de legile speciale (original);
– imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original).
4. Dovezile privind plata taxei/tariful legal:
– 45 lei- taxa de registru;
– 27 lei, reprezentand un procent aplicat taxei de registru- 50% Fondul de lichidare si 10 % fondul de buletin prevazute de legea nr. 85/2014;
– dupa caz, tariful de publicare in Monitorul Oficial, Partea a IV-a.

Onrc.ro ne informaza ca, pentru situatia in care eroarea materiala din bazele de date, din rezolutia directorului ORCT sau din certificatul de inregistrare/certificatul constatator de autorizare/certificatul de inscriere de mentiuni provine din preluarea gresita a datelor din cererea de inregistrarea sau a documentelor depuse in sustinerea acesteia, corectarea se va efectua din oficiu, fara plata unei taxe, iar sesizarea ORCT se poate face pe cerere simpla, inaintata prin registratura.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*