Toate firmele si entitatile fara personalitate juridica vor trebui sa-si preschimbe actele de inmatriculare in Registrul Comertului - Kia Juridic

Incepand cu 7 Iulie 2017, firmele si entitatile fara personalitate juridica se vor identifica in Oficiul National al Registrului Comertului printr-un cod nou de inregistrare, care va fi unic la nivel European. Acest cod va fi atribuit suplimentar, pe langa cele deja existente la nivel national, si anume numarul de ordine in Registrul Comertului si CUI-ul. Asadar, incepand cu luna Iulie, contribuabili sunt obligati sa solicite preschimbarea certificatelor de inregistrare la ONRC, intrucat noile prevederi vor trebui cuprinse in actele de inregistrare ale societatilor sau ale entitatilor fara personalitate juridica (PFA, II, IF).

Identificatorul unic la nivel European (EUID) va permite contribuabililor sa fie identificati in sistemul de interconectare a registrelor comertului din toate tarile membre ale Uniunii Europene.

Pentru entitatile infiintate dupa data de 7 Iulie, acest nou cod va fi atribuit automat. Certificatul de inregistrare continand pe langa cele doua idetificatoare deja existente (numarul de ordine in Regsitrul comertului si CUI) si noul identificator EUID.

In cazul contribuabililor  ale caror societati sunt deja infiintate, acestia vor putea solicita preschimbarea certificatului de inregistrare cu noul certificat care cuprinde si codul EUID.

Noul cod de identificare la nivel European va curpinde: elementul de identificare al Romaniei, elementul de identificare al registrului national in UE si numarul persoanei din Registrul Comertului.

Cel mai probabil, emiterea noilor certificate de inmatriculare se va efectua gratuit, prin depundea unei cereri la ONRC, dar cu siguranta pana la data respectiva, vor aparea prevederi clare in acest sens.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*