Trezoreria va deschide obligatoriu pentru fiecare societate un cont pentru plata TVA - Kia Juridic

Introducerea platii defalcate a TVA-ului de la 1 Ianuarie 2018, presupune ca Trezoreria va deschide automat un cont  pentru fiecare societate platitioare de Tva.

Prevederile OG nr.23/2017 care reglementeaza plata defalcata a TVA-ului nu prevad posibilitatea unei societati sa refuze deschiderea contului de catre Trezorerie. Aspectul este motivat de faptul ca acest cont va fi folosit ca rezerva in situatia in care un client nu primeste datele contului TVA de la furnizorul sau, astfel incat va fi asigurata aplicarea noului mecanism in orice situatie.

In aceste condtitii, cel putin in perioada de inceput a aplicarii platii defalcate, unele companii ar putea primi bani in contul de Trezorerie de care sa nici nu stie.

Concluzionam, asadar, ca fiecare firma care este platitoare de TVA va avea cel putin un cont TVA- cel deschis automat de Trezorerie, insa vor putea deschide conturi si la banci.

De mentionat este faptul ca in contul de la Trezorerie vor fi executate operatiuni exclusiv in Lei. Daca societatea are si operatiuni in valuta atunci este obligatorie deschiderea unui alt cont la orice unitate bancara. Pe scurt, societatea va putea sa folosesca mai multe conturi special de Tva in paralel, neexistand nicio restrictie in acest sens.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*