Tribunal arbitral specializat in transporturi - Kia-Juridic.ro

Incepand cu 7 aprilie, firmele din transporturi pot sa-si solutioneze litigiile in maxim sase luni la Tribunalul Arbitral in Transporturi.
Tribunalul Arbitral in Transporturi  de pe langa Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI) este o institutie arbitrala specializata in solutionarea prin arbitraj a litigiilor in materia transporturilor si activitatilor auxiliare transporturilor, emite hotarari definitive si obligatorii, care nu pot fi atacate in fond, cu recunoastere si executare in 120 de state.
Conform site-ului institutiei, arbitrans.net, Asociatia Romana pentru Transportui Rutiere Internationale- A.R.T.R.I.- este asociatia nationala emitenta si garanta pentru aplicarea sistemului TIR si garanteaza atat pentru carnetele TIR eliberate de ea insasi, cat si pentru cele eliberate de celelalte asociatii straine afiliate la Uniunea Internationala a Transporturilor Rutiere.
Compus din Colegiul de conducere si Secretariat, Tribunalul Arbitral in Transporturi isi desfasoara activitatea in conformitate cu Constitutia Romaniei, legislatia interna, legislatia Uniunii Europene si conventiile internationale la care Romania este parte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*