Articole - Kia Juridic

Home

19Aug 2015

Anul acesta, spere deosebire de anii trecuti se inregistreaza mult mai putine insolvente in randul agentiilor de turism. In iunie 2015 a fost inregistrata deschiderea procedurii de insolventa impotriva debitoarei AGERPRES TRAVEL SRL Bucuresti, fosta TRAVELDESK SRL (CUI 27451002), la cerererea creditorului EXPRES-AERO SRL, care a reclamat neplata mai multor facturi in valoare totala de 149.222,39 euro, reprezentand contravaloare bilete de avion si alte servicii turistice.

05Iun 2015

Compania petroliera Rompetrol SA a depus pe rolul Tribunalului Bucuresti o cerere de intrare in insolventa, ce va avea ca prim termen de judecata pe 08.06.2015.

04Iun 2015

iunie 4, 2015

Vineri, 5 iunie, va fi modificata Legea contabilitatii. Actul normativ reformuleaza doar anumite articole din legislatia actuala, stipuland ca persoanele fizice care desfasoara activitati producatoare de venit, definite de Codul fiscal si ale caror venituri sunt determinate in sitem real, sunt obligate sa tina evidenta contabila pe baza regulilor contabilitatii in partida simpla sau, pe baza regulilor contabilitatii in partida dubla, daca opteaza astfel.

03Iun 2015

Pe 17 iulie 2015 va intra in viguare Legea nr. 120/2015 privind stimularea investitorilor individuali – business angels. Potrivit acestui act normativ, contribuabilii persoane fizice care vor investi in microintreprinderi si intreprinderi mici, vor beneficia de o serie de facilitati fiscale, ca urmare a dobandirii de parti sociale in intreprinderile mici si microintreprinderi.

21Mai 2015

Conform art. 145 alin. 1 din Codul muncii, durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare. Aceasta prevedere este valabila si in cazul in care am incheiat un contract individual de munca cu timp partial, chiar si cu o ora sau doua ore pe zi.

18Mai 2015

Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR) au fost pusi in situatia de-a solicita instantei executarea silita a Patriarhie Romane, deoarece acesta nu si-a achitat mai multe amenzi rezultate din neplata rovinietelor. Dupa ce a castigat doua procese in instanta cu Patriarhia,  CNADNR a anuntat ca va solicita executare silita a institutiei, […]