Home

La cererea creditoarei SC Silnef Security SRL Tribunalul Brasov a deschis procedura de insolventa a SC Fotbal Club Brasov SA. Miercuri cererea a fost admisa de catre instanta de judecata care a stabilit un nou termen pentru continuarea procedurii in data de 3 iunie.

Trenkwalder SRL, unul dintre principalii jucatori de pe piata serviciilor de recrutare si inchiriere de munca temporara din Romania, a intrat in insolventa. Societatea se regaseste printre primii cinci jucatori pe piata serviciilor de recrutare si inchiriere de forta de munca temporara din tara noastra, avand un numar de 3.700 de angajati. Decizia companiei de […]

Gajul

March 18, 2015 Diverse

Gajul este o garantie depusa in contul unei datorii sau al executarii unei lucrari, ce are ca obiect bunuri mobile corporale sau titluri negociabile emise in forma materializata, care se incredinteaza creditorului sau unui tert (gajul cu deposedare) sau ramane la debitor (gajul fara deposedare).

Ordonanta presedintiala este o procedura rapida in instanta, care poate fi utilizata in cazuri exceptionale, pentru a se evita producerea anumitor prejudicii ireversibile uneia dintre partile implicate in proces. Pentru utilizarea si admiterea acestei proceduri este necesar sa fie indeplinite anumite conditii.

Termenul de prescriptie extinctiva reprezinta intervalul de timp, stabilit de lege sau de parti, in care creditorul isi poate exercita dreptul la actiune impotriva debitorului care nu si-a achitat datoria la scadenta. In aceasta perioada se va prescrie si dreptul creditorul de-a solicita executarea silita a titlurilor executorii obtinute impotriva debitorului sau.

Executarea silita reprezinta procedura prin care creditorul, detinatorul unei creante recunoscute printr-o hotarare judecatoreasca sau printr-un alt titlu executoriu, isi constrange cu ajutorul organelor competente, debitorul, care nu-si executa de buna voie obligatiile ce decurg dintr-un asemnea titlu, sa-si indeplineasca respectivele obligatii, in mod silit. Executarea silita presupune urmarirea bunurilor mobile si imobile ale debitorului […]