Articole - Kia Juridic

Home

05Iun 2015

Compania petroliera Rompetrol SA a depus pe rolul Tribunalului Bucuresti o cerere de intrare in insolventa, ce va avea ca prim termen de judecata pe 08.06.2015.

04Iun 2015

iunie 4, 2015

Vineri, 5 iunie, va fi modificata Legea contabilitatii. Actul normativ reformuleaza doar anumite articole din legislatia actuala, stipuland ca persoanele fizice care desfasoara activitati producatoare de venit, definite de Codul fiscal si ale caror venituri sunt determinate in sitem real, sunt obligate sa tina evidenta contabila pe baza regulilor contabilitatii in partida simpla sau, pe baza regulilor contabilitatii in partida dubla, daca opteaza astfel.

03Iun 2015

Pe 17 iulie 2015 va intra in viguare Legea nr. 120/2015 privind stimularea investitorilor individuali – business angels. Potrivit acestui act normativ, contribuabilii persoane fizice care vor investi in microintreprinderi si intreprinderi mici, vor beneficia de o serie de facilitati fiscale, ca urmare a dobandirii de parti sociale in intreprinderile mici si microintreprinderi.

21Mai 2015

Conform art. 145 alin. 1 din Codul muncii, durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare. Aceasta prevedere este valabila si in cazul in care am incheiat un contract individual de munca cu timp partial, chiar si cu o ora sau doua ore pe zi.

18Mai 2015

Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR) au fost pusi in situatia de-a solicita instantei executarea silita a Patriarhie Romane, deoarece acesta nu si-a achitat mai multe amenzi rezultate din neplata rovinietelor. Dupa ce a castigat doua procese in instanta cu Patriarhia,  CNADNR a anuntat ca va solicita executare silita a institutiei, […]

12Mai 2015

Cunoscuta societate de panificatie SC LIDER PAN SRL se confrunta cu mari probleme financiare si a ajuns in pragul insolventei. In 20.04.2015 Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea debitoarei SC LIDER PAN SRL de-a deschide procedura insolventei, acordandu-se ca termen limita de depunere a cererilor pentru inscrierea la masa creditorilor pana la 05.06.2015. SC LIDER PAN […]